Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/cobusinzijnfokus.nl/public_html/wp-content/themes/Divi 2/functions.php on line 5806

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Na een weblog en een boek moet “Cobus in zijn Fokus” ook in Twitter tot jullie komen. Twitteren: in korte berichten van maximaal honderd-veertig tekens de wereld laten lezen, wat je allemaal beleeft op een dag, is reuze populair bij de jeugd en bekend Nederland en dus kon Cobus niet achterblijven. Ik ben al een goede Twitter-vriend geworden met Paul, Matthijs, Erben en Marco, die al dagen last heeft van hevig hoofdpijn. Mochten jullie Cobus ook op Twitter willen volgen; ik ben te vinden als cobusfokus op twitter.com.

Nu ik weer wat langer mag zitten, en het gaat echt bovenverwachting goed, is de tijd aangebroken, dat alle zitdeskundigen van Amsterdam en Omstreken, eens een blik op mijn zithouding willen werpen. Ik wist niet dat scheef zitten in een rolstoel zo populair was. Ik had ineens een huis vol deskundigen op zitgebied over de vloer, die allemaal een mening hadden over mijn zithouding. Door het hebben van bijna dertig jaar een dwarslaesie, mijn rug in een merkwaardige S-bocht heeft vervormd, liepen de meningen over mijn juiste zithouding nogal uiteen. Als deskundigen er zelf niet meer uitkomen, is ineens alle hoop gevestigd op de computer. Al snel kwam de laptop dus op tafel, met een ingenieus meetbil programma op de harde schijf. De laptop werd verbonden met een mat vol elektroden, die onder mijn zitkussen werd gelegd, waarna ik erop moest gaan zitten. De mat registreerde de drukpunten op mijn billen en dat veroorzaakte een kleurenpallet op de monitor van de laptop. Rood is alarmfase één en hoe minder fel de kleuren worden, hoe beter de drukverdeling. Ik moest op verschillende kussens zitten en uiteindelijk bleek het Roho-kussen het beste uit de test te komen. Roho is een kussen dat bestaat uit verschillende noppen (een soort negerzoenen), die precies op het goede gewicht kunnen worden opgepompt, waardoor je zo min mogelijk druk op de billen krijgt.

Nu het Roho-kussen onze eigen Thuis-Kassa-Test had gewonnen, werd door het zitteam besloten Mister Roho aan ‘mijn’ team toe te voegen. Mister Roho is de zitexpert van deze firma en had volgens mij een ware decubites graad gehaald aan de Zitacademie van Roho en dat moesten wij weten ook! Voordat wij het in de gaten hadden zaten wij in een college dwarslaesiekunde. Hij begon mij gewoon te vertellen wat een dwarslaesie inhield en wat voor complicaties daar allemaal bij komen kijken. Met stomheid geslagen zaten de mensen van het zitteam van het revalidatiecentrum; RCA en ik naar deze man te kijken. Mister Roho had schijnbaar op geen enkele manier in de gaten, dat hij tegenover dertig jaar dwarslaesie ervaring zat en was mij inmiddels met droge ogen aan het uitleggen hoe een doorligwond ontstond. Zonder naar mijn wonden te hebben gekeken, wist hij precies hoe deze waren ontstaan en wat ik eraan kon doen. Hij was het namelijk helemaal niet eens met het wondbeleid van mijn artsen. Gekker moest het toch echt niet worden. Ging de eerste beste zitexpert van Roho, met een LOI diploma scheef zitten op zak, nu even vertellen dat mijn Plast Met De Gouden Handjes al jaren met de stagnatie van mijn wonden bezig was, door de verkeerde wondbehandeling? Ik zal haar nummer even geven, dacht ik. Kan hij het haar persoonlijk vertellen. Maar nee, dat hoefde niet. Hij zou een rapport opstellen, waarin hij zijn bevindingen zou vermelden. Het kon dus nog gekker en nog waren wij er niet. Of ik wel genoeg drink, wilde hij weten. Al jaren hoor ik van mijn uroloog dat ik minimaal twee liter per dag moet drinken en dat ben ik inmiddels zo gewend, dat ik zonder veel moeite aan die hoeveelheid kom. Nou, dat wilde onze Mister Roho wel eens zien! Voor ik het wist kneep hij in mijn vel om te voelen of ik niet uitgedroogd was. Nee, dat was ik niet. Gelukkig maar. Ik was even bang dat ik anders het kussen niet zou krijgen, maar toen ik hem plechtig beloofde, dat ik ook nog keurig iedere avond mijn bordje leeg zou eten, was het helemaal goed en ging hij eindelijk doen waar hij voor was gekomen, namelijk; het verkopen van een Roho-kussen. Nog even probeerde hij om een heel eigen zit-idee er door te drukken, maar aangezien het zitten nu zo goed gaat, wilde mijn ergotherapeut van het RCA zo min mogelijk aan mijn zithouding veranderen en dus bleven de zitting en mijn rugleuning gelukkig onveranderd. Alleen op de plaatsen, waar nu nog schuimrubberstukken zitten, zou een op maat gemaakt Roho-kussen komen. Dit gebeurt in de Verenigde Staten en gaat minimaal drie maanden duren. De gemiddelde levertijd van een met de handgemaakt kussen van Roho.

Enigszins verbijsterd nam ik, na meer dan drie uur college, afscheid van deze verschrikkelijke man, die ik natuurlijk vlakbij de deur subtiel voor zijn enkels had moeten rijden. Helaas, ik heb het niet gedaan.